Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΘΑΛΛΑΣΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ



ΘΑ» (Sea Org) ΤΟ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΣΑΪΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ



 
 
 «ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ»
  (Sea Org)
ΤΟ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΣΑΪΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
 
Ζευγάρι Αμερικανών, που από έφηβοι υπήρξαν Σαϊεντολόγοι, έφεραν την υπό­θεση τους στα δικαστήρια, ισχυριζόμενοι πως όσο υπήρξαν οπαδοί της οργάνωσης χρησιμοποιήθηκα σαν σκλάβοι.
Ο Μάρκ Χέντλυ και η σύζυγος του Κλέαρ, ανήκαν στη «Θαλάσσια Οργάνωση» (Sea Org), το πιο σκληρό τμήμα της Σαηεντολογίας. Μέλη αυτού του τμήματος υπο­γράφουν όρκο νομιμοφροσύνης για ένα δισεκατομμύριο χρόνια (sic), υποσχόμενοι να μην αποκτήσουν παιδιά και ζουν και εργάζονται σε κοινόβια. Το ζεύγος ισχυρί­στηκε, πως τους υποχρέωναν να εργάζον­ται σχεδόν ασταμάτητα, είκοσι ώρες την ημέρα και η κ. Χέντλυ δήλωσε πως εξαναγ­κάστηκε να κάνει έκτρωση.
 Πολλές από τις ανεπίσημες εκθέσεις εί­ναι σχεδόν πανομοιότυπες με αυτές ενός άλλου πρώην μέλους της Θαλάσσιας Ορ­γάνωσης, του Ιρλανδού Τζών Ντούιγκναν, που τον προηγούμενο χρόνο ήταν ένας από τους εισηγητές σε συνέντευξη Τύπου της «Επιτροπής για την Επιβίωση της Οικογένειας» (The Family Survival Trust). Όπως και η οικογένεια Χέντλυ, ο Τζών Ντούιγκναν έζησε στο «Συγκρότημα», το περιφραγμένο «στρατόπεδο ασφαλείας» των 500 στρεμμάτων της οργάνωσης, έξω από το Λός Άντζελες, απ' όπου επιχείρησε μία δραματική απόδραση μετά από 22 χρό­νια. Ο Ντούιγκναν έζησε επίσης στο Σαίντ Χίλ (Saint Hill), το Βρετανικό Αρχηγείο της Σαηεντολογίας κοντά στο Ανατολικό Γκρήνστεντ, στο Σάσεξ. Στο βιβλίο του με τίτλο, «Το Συγκρότημα» (The Complex), εξι­στορεί τις εμπειρίες του.
 Ο Μάρκ Χέντλυ έχει περιγράψει τη συ­νάντηση του με τον κινηματογραφικό αστέ­ρα και Σαηεντολόγο Τόμ Κρούζ. Αναφέρει ότι το 1990 ο ηθοποιός για τρεις εβδομάδες τον προπονούσε στο πρόγραμμα «Ρουτίνες Εκπαίδευσης Ανώτερης Κατήχησης» (upper indoctrination training routines). Όπως δή­λωσε στη Νεοϋρκέζικη εφημερίδα The Vill­age Voice, για ατέλειωτες ώρες ο Κρούζ τον διέταζε να μιλάει σ' ένα βιβλίο, ένα μπου­κάλι ή ένα σταχτοδοχείο. «Λες στο σταχτο­δοχείο "κάθησε" σ' εκείνη την καρέκλα και μετά τοποθετείς ο ίδιος το σταχτοδοχείο σε μια καρέκλα». Η εκπαίδευση αυτή υποτίθε­ται πως «αποκαθιστά την ανθρώπινη εξου­σία επάνω στα αντικείμενα».
 Έχοντας αφιερώσει τη μισή ζωή του στη Σαηεντολογία, ο Μάρκ Χέντλυ άρχισε ν' αναρωτιέται τι έκανε εκεί κερδίζοντας 39 σέντς την ώρα δουλεύοντας στη μαζι­κή παραγωγή κασσεττών της οργάνωσης προς 75 δολλάρια τη μία. Ο Χέντλυ είχε ζή­σει στο «Συγκρότημα» της Σαηεντολογίας στην Καλιφόρνια, κάτω από 24ωρη επιτή­ρηση, με ονομαστικό προσκλητήριο τρεις φορές την ημέρα και με λογοκρισία της αλ­ληλογραφίας του. Οι «φρουροί ασφαλείας» της Σαηεντολογίας τον καταδίωξαν όταν προσπάθησε να αποδράσει.
 Πιστεύεται ότι η Σαηεντολογία θα υφίστατο μεγάλο πλήγμα χωρίς την κινητή­ρια δύναμη της, τη Θαλάσσια Οργάνωση. Ο Μάρκ Χέντλυ ανέφερε, ότι η οργάνωση τρομοκρατήθηκε με την προοπτική της απόπειρας νέων αποδράσεων μελών της.
 Το ζεύγος Χέντλυ ζητάει από την οργά­νωση την καταβολή υπερωριών, οι οποίες σύμφωνα με το δικηγόρο τους ανέρχονται στο ύψος του 1.000.000 δολλαρίων (660.000 λίρες) για τον καθένα.
 Η Σαηεντολογία αρνήθηκε όλες τις κα­τηγορίες, ισχυριζόμενη ότι οι ενάγοντες ψεύδονταν, κινούμενοι από απληστία. Εν τούτοις, ο Καλιφορνέζος δικηγόρος του Χέντλυ, Μπάρρυ Βάν Σίκλ, δήλωσε ότι «αυτή η υπόθεση στοχεύει στη δημιουργία νομικού καθεστώτος. Δεν κινήσαμε την δι­αδικασία για να κερδίσουμε μια περιουσία υπέρ των Χέντλυ... Η ιδέα ήταν, πως αν μπορούσαμε να υποχρεώσουμε τους Σαηεντολόγους να συμμορφωθούν με την Εργατι­κή Νομοθεσία, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κοιμούνται πιο ήσυχοι τη νύχτα, να έχουν κάποια χρήματα στις τσέπες τους και να μην ελέγχονται τόσο εύκολα από την οργά­νωση».
 Η κύρια ακροαματική διαδικασία δεν θα ξεκινήσει πριν τον Ιανουάριο, αλλά ήδη ένας δικαστής στο Λος Άντζελες έχει απορρίψει μέρος της μηνυτήριας διεκδίκη­σης της κ. Χέντλυ. Ο συγκεκριμένος δικα­στικός συντάχθηκε με τον ισχυρισμό της Οργάνωσης, ότι η κ. Χέντλυ δεν δικαιούται να έχει μισθολογικές απαιτήσεις, ως μέλος θρησκευτικού δόγματος.
Εν τούτοις, ο κ. Βάν Σίκλ δήλωσε ότι η δικαστική απόφαση δεν αποφάνθηκε για δύο σοβαρούς ισχυρισμούς, τον εξαναγκα­σμό των μελών της Θαλάσσιας Οργάνω­σης στις εκτρώσεις και την εξαναγκαστική εργασία.
 Η οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1954 από τον Αμερικανό συγγραφέα μυθιστορημά­των επιστημονικής φαντασίας Λ. Ρόν Χάμπαρντ, είναι αναγνωρισμένη στις Η.Π.Α. ως θρησκεία, παρά το γεγονός ότι τον Ιού­λιο του 1977, 134 πράκτορες του F.B.I. εισέ­βαλαν στα γραφεία της στο Λος Άντζελες και στην Ουάσιγκτον και αφαίρεσαν 48.149 έγγραφα, τα οποία απεκάλυψαν ένα ευρύ κύκλωμα κατασκοπείας σ' ολόκληρη τη χώρα, που εισέδυε στα υψηλότερα υπηρε­σιακά κλιμάκια. Ο Λ. Ρόν Χάμπαρντ διέ­φυγε νομικά τη δίωξη, αλλά η αφοσιωμέ­νη σύζυγος του Μαίρη Σου μαζί με εννέα άλλους Σαηεντολόγους, τιμωρήθηκαν με πρόστιμα και πενταετή φυλάκιση για συμ­μετοχή σε συνωμοσία.
 
 Πηγή άρθρου:  FAIRnews, August 2010. σ. 5. (Άρθρο από την εφημε­ρίδα, The Sunday Times, 7 Μαρτίου 2010 & Russell Miller, Bare-Faced Messiah).
Αναδημοσίευση από το περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΣ τεύχος 61
 Περισσότερες διαδικτυακές συνδέσεις για το θέμα:
 
ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ   www.egolpion.com
20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010
 


Read more: http://www.egolpion.com/sea_org.el.aspx#ixzz2WfKarMkr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου